Οι ευεργετικές ιδιότητες
των λουτρών,
μέσα στην πόλη

Θαλασσοθεραπεία
Θαλασσοθεραπεία

Υδροθεραπεία με θαλασσινό νερό (θαλασσοθεραπεία)

Με τον όρο θαλασσοθεραπεία εννοούμε την χρησιμοποίηση της ευεργετικής επίδρασης του θαλασσινού περιβάλλοντος (κλίμα, νερό, λάσπη, φύκια κτλ) για πρόληψη και διατήρηση της υγείας.

Η θαλασσοθεραπεία ενδείκνυται για:

- προστασία από ασθενείς του σύγχρονου πολιτισμού (καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία, μεταβολικές παθήσεις, σύνδρομο υπερκόπωσης, κατάθλιψη κλπ)
- ρευματολογικές, ορθοπεδικές, δερματολογικές και νευρολογικές παθήσεις
- ανάρρωση- αδυνάτισμα, κυτταρίτιδα και γενικώς
- Κοσμετολογία, ενώ

αντενδείκνυται δε σε περιπτώσεις:
- αλλεργίας στο ιώδιο
-  υπερθυρεοειδισμού
-  υγρές δερματοπάθειες
- καρδιακής ανεπάρκειας

Το αντικείμενο της θαλασσοθεραπείας στρέφεται γύρω από τα οφέλη των μεταλλικών στοιχείων της θάλασσας και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να θεραπευτούν ή να υποβοηθηθούν καταστάσεις τόσο παθολογικές όσο και αισθητικές. Το θαλασσινό νερό περιέχει μικρά θαύματα καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ιώδιο, φώσφορο, μαγνήσιο, αμινοξέα και λιπαρά οξέα τα οποία απορροφώνται από τον οργανισμό αποδίδοντας τα ανάλογα ευεργετικά – ιαματικά αποτελέσματα.

Στο Λουτρόπολις για τη θαλασσοθεραπεία χρησιμοποιούμε αποξηραμένα φύκια με ειδική διεργασία σε μορφή σκόνης – άλατα της νεκράς θάλασσας  ώστε να πετύχουμε ένα περιβάλλον εμπλουτίσμένο με τα περισσότερα στοιχεία της θάλασσας.